DOLAR 32,4947 -0.15%
EURO 34,9827 0.38%
ALTIN 2.434,490,48
BITCOIN 2092225-0,71%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

9 AB ülkesi Filistin için endişe duyuyor

9 AB ülkesi Filistin için endişe duyuyor

ABONE OL
Ağustos 20, 2022 17:23
9 AB ülkesi Filistin için endişe duyuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç Dışişleri bakanlıkları, İsrail’in Filistinli 6 sivil cemiyet kuruluşuna (STK) baskın yapmış olup mühürlemesinden kaygı duyduğunu bildirdi.

Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç Dışişleri bakanlıklarının ortak açıklamasında, “İşgal altındaki Filistin topraklarında sivil toplum için ayrılan alanların azaltılmasına yönelik 18 Ağustos sabahı gerçekleşen baskınlardan derin edişe duyuyoruz. Bu eylemler kabul edilemez.” değerlendirmesinde bulunulmuş oldu.

Filistin’de sivil alanların giderek daralmasının kaygı kaynağı olmaya devam etmiş olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Filistin’de ifade ve örgütlenme özgürlüğü hakkını savunmak için kesin bir halde sivil toplum kuruluşların (STK) yanında olmaya devam ediyoruz. Demokratik değerlerin yaygınlaştırılması ve iki devletli çözüm için özgür ve kuvvetli bir sivil cemiyet vazgeçilmezdir.”

İsrail, Filistinli STK’ları terör örgütü duyuru etmişti

Açıklamada, k​​​​​onuya ilişkin 12 Temmuz’da da açıklama yapıldığı ve İsrail’in bu STK’ları “terör örgütü” olarak adlandırma kararını haklı çıkaracak bilgiler istendiği sadece herhangi yanıt alınamadığı vurgulanarak, “İkna edici kanıtlar sunulsaydı buna bakılırsa hareket ederdik.” ifadesi kullanıldı.

İsrail Adalet Bakanlığı, Ekim 2021’de uluslararası itirazlara karşın Zamir Esirleri Koruma Kurumu, İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak, Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi, Samidun Filistinli Esirleri Savunma Şebekesi, Tarımsal Emek harcama Komiteleri Birliği ve Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin şubesini “Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne finansman sağlamış olduğu” nedeni öne sürülerek terör örgütü duyuru etmişti.

Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, İsveç, Hollanda, İtalya ve İrlanda, İsrail’in söz mevzusu kuruluşlar hakkında ileri sürdüğü terör suçlamasına kafi kanıt sunamadığını belirterek, 6 Filistinli STK’ya mali destek sağlamayı sürdüreceğini açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.