DOLAR 32,3368 0.17%
EURO 35,1899 -0.01%
ALTIN 2.244,810,08
BITCOIN 2094734-5,73%
Antalya
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akkuyu NGS’nin 1’inci Ünı̇tesı̇ne Pasif Kor Su Basma Sı̇stemı̇ Kuruldu

Akkuyu NGS’nin 1’inci Ünı̇tesı̇ne Pasif Kor Su Basma Sı̇stemı̇ Kuruldu

ABONE OL
Ocak 14, 2023 19:45
Akkuyu NGS’nin 1’inci Ünı̇tesı̇ne Pasif Kor Su Basma Sı̇stemı̇ Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci güç ünitesinde pasif kor su basma sisteminin hidrolik tanklarının kurulumuyla en önemli aşamalardan biri daha tamamlandı. 

Kurulum işlemi için Akkuyu NGS 1’inci güç ünitesinin reaktör binasında 26,3 metrede, toplamda 77 ton ağırlığa ve 120 metreküp hacme sahip kalın duvarlı paslanmaz çelikten 8 tank kuruldu. Santral işletmeye alındığında bu tanklarda sulu bir borik asit çözeltisi depolanacak. Reaktör bölmesinin açık üst kısmından Open-Top teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen kurulum için ağır, kendinden tahrikli bir paletli vinç kullanıldı.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “1’inci ünitedeki inşaat çalışmaları takvime uygun şekilde ilerliyor. Pasif kor su basma sisteminin inşası, 1’inci ünitenin tamamlanmasına bizi daha da yaklaştıran bir başka önemli aşamayı teşkil ediyor. Söz konusu sistem, kor soğutma sisteminin bütünleyici bir parçasıdır ve nükleer güç santralinin güvenlik sisteminin önemli unsurlarından biridir. Pasif su basma sistemi, personel ya da güç kaynakları gerektirmeden faaliyet gösterir.

Akkuyu NGS sahasındaki inşaat ve montaj çalışmaları, dört güç ünitesi, kıyı hidroteknik yapıları, güç dağıtım sistemi, idari binalar, eğitim merkezi ve NGS fiziksel koruma tesisleri olmak üzere ana ve yardımcı tesislerin tümünde devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.