DOLAR 32,5696 0.06%
EURO 35,0269 0.45%
ALTIN 2.422,840,00
BITCOIN 2087964-3,76%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ele geçirilen tarihi eserlerin incelemesi sürüyor

Ele geçirilen tarihi eserlerin incelemesi sürüyor

ABONE OL
Ağustos 17, 2022 14:11
Ele geçirilen tarihi eserlerin incelemesi sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Beykoz’da düzenlenen operasyonda ele geçirilen tarihi eserlere ilişkin uzmanların araştırma ve tespit çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, Kaçakçılık Suçları ile Savaşım Şube Müdürlüğünce Beykoz’da üç ayrı noktada meydana gelen operasyonda ele geçirilen objeler, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ile Türk ve İslam Eserleri Müdürlüğünden görevlendirilen 9 uzman tarafınca incelenmektedir.

Objeler içinde Bizans dönemine ilişik 63 pişmiş toprak küp, bazalt sütun parçası, Roma dönemine ilişik pişmiş toprak kap, mermer sütun parçası, mermer yarı işli Bizans dönemine ait sütun başlığı ve Bizans dönemine ait mermer sütun kaidesi bulunuyor.

Çalışmalar sonrasında rapor hazırlanıyor

Bizans dönemine ait eserlerin haricinde fazlaca sayıda kase, testi, çiçeklik benzer biçimde pişmiş topraktan mamul objeler, şamdan, kandil, musluk, tırabzan başlıkları, gömüt taşı parçaları, cam malzemelerden objelerle değişik nitelikte etnografik eserler tespit edildi.

Uzmanların objelerle ilgili araştırma ve tespit çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında 2863 sayılı yasa kapsamına giren eserler ve hususlarla ilgili detaylı rapor hazırlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.