DOLAR 32,3831 0.19%
EURO 35,0502 -0.08%
ALTIN 2.325,440,27
BITCOIN 2283915-0,41%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanya’da enerji tutum planı başladı

İspanya’da enerji tutum planı başladı

ABONE OL
Ağustos 11, 2022 15:12
İspanya’da enerji tutum planı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya’da enerji tasarruf planı yürürlüğe girdi. Plan kapsamında kamu binalarında, mağaza ve avmlerinde vitrin ışıklandırılmasının kapatılması gerekiyor.

Enerji tasarrufu kapsamında, kamu binalarında, ticari alanlarda, büyük mağazalarda, havaalanları, tren ve otobüs garları benzer biçimde ulaşım altyapılarında, kültürel alanlarda, otellerde klima kullanımının yaz süresince 27 derece ile sınırlandırılması, ek olarak saat 22.00’dan sonrasında kamu binaları, mağazalar ve alışveriş merkezlerinin vitrinlerinin ışıklarının kapatılması planlanıyor

Yeni kurallara bazı yerlerde uyulduğu bazılarında ise uyulmadığı dikkati çekti.

Mağaza, restoran ve otel işletmecileri basına yaptıkları açıklamalarda daha açık bilgilendirme ile tam uygulama için süre istedi. Enerji tasarrufu planına uymayanlara 60 bin eurodan, oldukca ciddi ihlaller olması halinde 100 milyon euroya kadar para cezası getiren hükümet yetkilileri ise amaçlarının ceza kesmek olmadığını, lüzumlu esnekliğin gösterileceğini açıkladı.

Planın 1 Kasım 2023’e kadar uygulanması öngörülüyor

Hükümet yetkilileri, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler yada Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yapılan tavsiyeleri hatırlatarak, soğutma yada ısıtmada klimaların yalnız 1 aşama indirilmesinde kişi başına yüzde 7’lik bir enerji tasarrufu olacağını savundu. Yeni uygulamadan hastaneler, okullar, spor salonları, kuaförler, çamaşırhaneler ya da kültürel anıtların ışıklandırılmaları muaf tutuluyor. Ek olarak kışın da klimalarda 19 dereceye kadar sınırlama getiren planın 1 Kasım 2023’e kadar uygulanması öngörülüyor. Ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisinin iktidarda olduğu Madrid özerk yönetimindeki yerel hükümet, yeni uygulamayla ilgili Anayasa Mahkemesine itiraz edeceğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.