DOLAR 32,4976 -0.15%
EURO 34,9663 0.32%
ALTIN 2.430,810,33
BITCOIN 2063475-4,37%
Antalya
25°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İsrail: İran’la görüşme

İsrail: İran’la görüşme

ABONE OL
Ağustos 22, 2022 11:52
İsrail: İran’la görüşme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, uluslararası aktörlerin İran ile görüşme etmiş olduğu Tahran’ın nükleer programına ilişkin anlaşmanın “fena bulunduğunu ve Tel Aviv’in bu şekilde bir anlaşmaya karşı çıktığını” belirtti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’a konuşan Gantz, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e temmuz ayında gerçekleştirdiği ziyaret esnasında bu mevzuyu görüştüklerini ve ABD Başkanı’nın İran’ın nükleer tabanca elde etmeyeceği mevzusunda kendilerine söz verdiğini aktardı.

Anlaşmanın mevcut haliyle bu vaadi yerine getirebileceğinden güvenli olmadığını söyleyen Gantz, “Bu anlaşmaya karşıyız. Bu, nükleer tabanca, nükleer beceri ve zenginleştirme kapasitesi alanlarında fena bir antak kalma.” dedi.

Öte taraftan İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Eyal Hulata’nın, ülkesinin İran ile görüşme edilen nükleer anlaşmaya ilişkin çekincelerini ABD’li mevkidaşı Jake Sullivan’a iletmek suretiyle Washington’a gittiği bildirildi.

İsrail’in Walla haber sitesine nazaran, ABD son dönemde “anlaşmanın yakın olmadığına ve Tahran’a daha fazla ödün verilmeyeceğine ilişkin” İsrail’e güvence vermeye çalışıyor.

İsrail-Mısır ilişkilerinde çatlak

İsrail Müdafa Bakanı Gantz ek olarak İsrail’in 5 Ağustos’ta Gazze Şeridi’ne düzenlemiş olduğu üç gün devam eden saldırıların arkasından Mısır ile ilişkilerde “bir gerilim” yaşandığına işaret ederek “ülkelerin ilişkilerinde kimi zaman dalgalanmalar olabileceğini, ilerleyen günlerde krizin aşılmasını umduğunu” açıkladı. İsrail’in Filistin topraklarındaki politikalarına ve Filistin meselesine ilişkin çözüm seçeneklerine de değinen Gantz, şunları söylemiş oldu:

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.