DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.293,020,69
BITCOIN 23048032,07%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir günde iki tören

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir günde iki tören

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:15
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir günde iki tören
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biri bitiyor biri başlıyor
 

Ülke ekonomisindeki zorluklara rağmen yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla iki önemli törene ev sahipliği yapacak. Önce ambalaj atıklarını ayrıştırmak için kurulan İzDönüşüm tesisi açılacak, ardından Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temel atma töreni yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iki önemli yatırımından birini yarın açacak, diğerinin ise temelini atacak. Sürdürülebilir kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ambalaj atıklarını ayrıştırmak için belediye iştiraki İzDoğa tarafından Konak’ta kurulan İzDönüşüm tesisinin açılışını yarın (25 Eylül Pazar) 10.30’da yapacak. Aynı gün 12.00’de ise Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temel atma töreni yapılacak. Tesis açılışına ve temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

Ayrıştırılan atıklar geri dönüşüm halkasına dahil ediliyor
İzDönüşüm projesi kapsamında atık toplama araçlarıyla konut, kamu kurumu, hastane, market gibi birçok farklı alandan ambalaj atıkları kaynağından toplanıyor. Toplanan atıklar İzDönüşüm tesisine iletiliyor. Tesiste günlük kapasitesi 420 ton olan ambalaj atığı ayrıştırma parkuru bulunuyor. Burada ayrıştırılan atıklar geri dönüşüm halkasına dahil ediliyor.

Proje ilk olarak 800 atık toplama kutusu dağıtılan Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Narlıdere’de başlatıldı. Atık toplama kutusu ve araç sayısının artırılmasıyla İzDönüşüm projesinin İzmir geneline yayılması hedefleniyor.
Projeyle sokakta zor şartlar altında geçimlerini çöplerden sağlamaya çalışan vatandaşların daha insanî koşullarda istihdam edilmesine olanak sunuyor. Geçimlerini çöpten sağlayan yurttaşlar sigortalarının mesai saatlerinin ve izinlerinin olduğu bir sistemde, çok daha hijyenik koşullarda çalışıyorlar.

Gaziemir’de yeni bir yaşam
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu doğrultusunda İZBETON’u ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dahil ederek sürece hız kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temelini atıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi arasında 28 Şubat 2022’de birinci etabın yapımını başlatacak protokol imzalanmıştı. Birinci etapta 275 konut ve 15 işyeri inşa edilecek. İkinci etapta ise yaklaşık 300 bağımsız birim inşa edilecek. Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek.

Başkan Tunç Soyer 27 Temmuz 2022’de ikinci etabın yapım ihalesini kazanan Grand Petrol Ürünleri İnşaat Hazır Beton Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile inşaat çalışmalarını başlatacak imzayı atmıştı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.