DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BITCOIN 2257475-1,12%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kerkük’te 6 DEAŞ mensubu yakalandı

Kerkük’te 6 DEAŞ mensubu yakalandı

ABONE OL
Ağustos 20, 2022 17:23
Kerkük’te 6 DEAŞ mensubu yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak’ın Kerkük kentinin güneyinde Irak güvenlik güçleri tarafınca başlatılan operasyonda, daha önce fazlaca sayıda kanlı eyleme katılan 6 DEAŞ mensubunun yakalandığı açıklandı.​​​​​​​

Irak’ta daha önce kanlı saldırılar gerçekleştiren 6 DEAŞ mensubu yakalandı. Irak Milli Güvenlik Kurulu Kerkük Bürosu tarafınca yayımlanan açıklamada, elde edilmiş istihbarat bilgilerine göre uzun süredir güvenlik güçlerinin arananlar sıralamasında olan teröristlerin Kerkük ile Bağdat arasındaki bölgede varlık gösterdiklerinin tespit edilmiş olduğu bilgisi verildi.

Mahkemeye sevk edildiler

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış olduğu kaydedilen açıklamada, daha ilkin güvenlik güçlerine yönelik oldukça kanlı eylemler gerçekleştiren 6 DEAŞ mensubunun yakalandığı ifade edildi. Açıklamada, yakalananların, meydana getirilen ilk sorgunun arkasından mahkemeye sevk edildikleri aktarıldı.

Terör örgütü DEAŞ, 2014’te Irak’ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını eline geçirmiş, söz mevzusu bölgeler seneler içinde örgütten geri alınmıştı.

Terör örgütü DEAŞ Irak’ta yüksek gerilim hattına hücum etti

Eski Başbakan Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017’de DEAŞ’a karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu. Buna karşın DEAŞ’ın söz mevzusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde saldırıları sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.