DOLAR 32,3386 0.24%
EURO 35,0872 -0.19%
ALTIN 2.307,951,35
BITCOIN 22840832,68%
Antalya
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küçükçekmece’de ulaşımda engel yok

Küçükçekmece’de ulaşımda engel yok

ABONE OL
Eylül 21, 2022 10:15
Küçükçekmece’de ulaşımda engel yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KÜÇÜKÇEKMECE’DE HASTA, YAŞLI VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIM DESTEĞİ SÜRÜYOR

Küçükçekmece Belediyesi, ücretsiz ulaşım desteğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Özel gereksinimli, yaşlı,  yatalak ve hasta vatandaşların sağlık kuruluşlarına ulaşımını ambulans ve nakil araçlarıyla sağlayan Küçükçekmece Belediyesi, 3 yılda yaklaşık 26 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşım desteği sundu.

 

Kemal Çebi: Küçükçekmece’de yaşamı kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını ortadan kaldırmayı, sosyal sorunların giderilmesine ön ayak olmayı ve bunlarla beraber insanların yaşadıkları ortamda mutlu, huzurlu ve güven duygusu gelişmiş bir refah ortamında yaşamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hizmet ile engelli ve yaşlılarımızın ücretsiz ulaşım hakkına sahip çıkıyor, hasta ve ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntılarını çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

 

3 yılda 26 bin kişiye ulaşım desteği verildi

Hizmet kapsamında, son 3 yılda;  kanser ve böbrek hastaları başta olmak üzere koah tedavisi, fizik tedavi, yaşlılık ve yatalak olması gibi sebeplerle tedavi alan yaklaşık 10 bin hastanın sağlık kuruluşlarına nakli yapıldı. 3 yılda 7 bin 346 vatandaşa ambulans hizmeti verilirken, Küçükçekmece Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden 65 yaş üstü 2 bin 500 vatandaş da belediyedeki işlemleri birim personeli eşliğinde yapıldıktan sonra evlerine ulaşımı sağlandı.

 

Ulaşımda engel yok

Küçükçekmece’de kent yaşamına katılmakta güçlük çeken özel gereksinimli vatandaşlar da unutulmuyor. Özel vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için mevcut kaynaklarını ve imkânlarını en etkili biçimde kullanan Küçükçekmece Belediyesi, toplu taşıma araçlarını kullanamayan, özel aracı olmayan 6 bine yakın özel vatandaşa hastane vb. sağlık kuruluşlarına erişilebilmeleri adına araç tahsis ederek, ulaşımdaki engelleri kaldırıyor.  

 

İhtiyaç sahipleri tespit ediliyor

Ulaşım hizmetinden faydalanmak isteyen 65 yaş üstü, hasta, yaşlı, özel gereksinimli vatandaşlar 444 4 360 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler.

 

Ulaşım desteği başvuruları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleniyor ve kişilerin böyle bir yardıma ihtiyacı olup olmadığı tespit ediliyor.  Başvurular neticesinde bu hizmete gerçekten ihtiyacı olduğu tespit edilen kişiler, araçlardan ücretsiz şekilde faydalanabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.