DOLAR 32,5231 -0.08%
EURO 34,8014 -0.21%
ALTIN 2.421,38-0,35
BITCOIN 21590710,06%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

TUSAŞ, Samsun’daki TEKNOFEST’te vitrine çıkıyor

TUSAŞ, Samsun’daki TEKNOFEST’te vitrine çıkıyor

ABONE OL
Ağustos 27, 2022 08:54
TUSAŞ, Samsun’daki TEKNOFEST’te vitrine çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST‘e katılacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), bu yıl ilki Azerbaycan’da olmak suretiyle ikinci kez Samsun’da düzenlenecek olan havacılık, teknoloji ve uzay festivali TEKNOFEST’e katılacak.

360 aşama uçuş deneyimi yaşatacak bir teknolojiye ilk kez standında yer verecek olan şirket, geçtiğimiz aylarda Azerbaycan TEKNOFEST’te sergilediği Milli Muharip Uçak (MMU) Sanal Gerçeklik Simülatörü’nü ilk kez Samsun’da festival ziyaretçileri ile buluşturacak.

Tecrübe alanları ve kariyer stantlarının yanında “Geleceğin Kabiliyetleri Programı” kapsamında “Gelişim Atölyeleri” etkinliği de gerçekleştirilecek.

Minikleri de festivalde unutmayan şirket, her gün festivalin ana sahnesinde HÜRKUŞ ve GÖKBEY Müzikali’ni 4-7 yaş arası çocuklarla buluşturacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafınca yerli imkanlarla örneksiz olarak geliştirilen ANKA, AKSUNGUR, HÜRKUŞ ve GÖKBEY’in şov uçuşları ile nefesleri keseceği festivalin statik alanında MMU, HÜRJET, AKSUNGUR, HÜRKUŞ ve GÖKBEY platformlarını sergileyecek.

Similatörler uçuş deneyimi yaşatacak

1/7 maketlerin yer alacağı stantta, ANKA ve AKSUNGUR’a el salla etkinliği de yer alacak. Stantta hem de uçuş deneyimi yaşatacak simülatör ve MMU’nun Sanal Gerçeklik simülatörü de yer alacak.

Yetişim programları, lisans bitirme projeleri programı, yüksek lisans ve doktora bilimsel araştırma programları, mühendis geliştirme programı, işe alım süreçlerimiz ve ilköğretim, ortaokul, lise öğrencilerine yönelik yürütülen programlar hakkında ziyaretçilere informasyon sağlanacak olan bölümler de stantta yer alacak. “Geleceğin Kabiliyetleri Programı” kapsamında “Gelişim Atölyeleri” adıyla gerçekleşecek etkinlikte “HÜRKUŞ 6-10” yaş aralığındaki ve “HEZARFEN 11-14” yaş aralığındaki ufaklıklara robotik kodlama mevzusunda etkinlikler düzenlenecek. Etkinlik sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek.

“Gençlerimizin havacılık hayallerine dokunacağız”

TEKNOFEST hakkında görüşlerini paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yapmış olduğu açıklamada “Havacılık, uzay ve teknoloji sevdalısı gençlerle bir kez daha buluşacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Standımızda yer alacak olan tecrübe alanları ile gençlerimizin havacılık hayallerine dokunacağız. 30 Ağustos tarihinde başlamış olacak olan TEKNOFEST’in bağımsız savunma sanayimizin inşasına devam ettiğimiz bu günlerde gençlerin teknolojiye olan tutkusu ve azmine büyük katkı sunacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Bu yıl da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii sponsorluğunda gerçekleşen Helikopter Tasarım Yarışması ödülleri, 30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST‘te sahiplerini bulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.