DOLAR 32,3821 0.19%
EURO 35,0601 -0.09%
ALTIN 2.325,650,28
BITCOIN 2267552-1,86%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üçüncü yardım gemisi Trablusşam’a ulaştı

Üçüncü yardım gemisi Trablusşam’a ulaştı

ABONE OL
Ağustos 26, 2022 10:00
Üçüncü yardım gemisi Trablusşam’a ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Lübnan’a şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda hazırlanan 23 tırlık ve 512 tonluk insani yardım gemisi Trablusşam kentine ulaştı.

Türkiye’den gelen gemiyi karşılama törenine Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayır, Trablusşam Müftüsü Muhammed İmam, Trablusşam Limanı Müdürü Ahmed Onarım ve fazlaca sayıda yerel yetkili katıldı.

Karşılama töreni dolayısıyla bir konuşma meydana getiren Sezer, öncellikle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Asil, Türk halkı ve devletinin selamlarıyla iyi niyet duygularını getirdiklerini söylemiş oldu.

Türkiye’nin daima Lübnanlı kardeşlerinin yanında bulunduğunu belirten Sezer, “Siz değerli üyelerimizin de aynı duygularla zor zamanlarda yanımızda olacağınızı biliyoruz. Aynı gönül coğrafyanın insanlarıyız. Anane ve göreneklerimiz aynı. Yüzyıllardır aynı coğrafyayı ve düşünceleri paylaşıyoruz” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla Lübnan’da yaşanmış olan ekonomik kriz ve büyük liman patlamasından sonrasında oluşan sıkıntılı durumda bir nebze olsun Lübnan halkına destek için yardım faaliyeti yürüttüklerini hatırlatan Sezer, “Üçüncü yardım gemimizi de karşıladık. Faaliyetlerimiz yıl sonuna kadar devam edecek. Türkiye hiçbir fark gözetmeden bugün dünyanın her yerinde ve en fazlaca yardım meydana getiren ülke” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.