DOLAR 32,3373 0.17%
EURO 35,1798 -0.04%
ALTIN 2.243,340,00
BITCOIN 2108839-4,83%
Antalya
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni sezonun ilk balıkları tezgahlarda

Yeni sezonun ilk balıkları tezgahlarda

ABONE OL
Eylül 1, 2022 14:00
Yeni sezonun ilk balıkları tezgahlarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle Karadeniz’de ağlardan çıkan balıklar, Ordu, Giresun ve Trabzon’da tezgahlarda sergilenmeye başlandı.

Ordu’da tekneleriyle gece denize açılarak ağlarını bırakan balıkçılar, değişik türlerde balıkla kıyıya döndü.

Altınordu ilçesindeki tezgahlarda istavrit, mezgit, barbun, tirsi ve palamut satışa sunuldu.

İlçede 25 senedir balıkçılık meydana getiren Ferhat Dönek, sezonun umdukları şeklinde başlamadığını belirterek, “Bunun sebeplerinden biri havanın sıcak olması. Deniz suyu sıcaklığı sebebiyle palamut beklenildiği şeklinde değil fakat havaların serinlemesiyle birlikte bolca oranda palamut bekliyoruz. Ondan sonra hamsi ve çinekop olur.” dedi.

Denizden bolca oranda istavrit çıktığını ifade eden Dönek, “Tezgahlarda mezgit, barbun ve tirsi var. Ek olarak levrek, çupra, alabalık, somon kültür balığı. Mezgit ve barbunun kilosu 100 lira. İstavrit 50, tirsi de 35 liraya satılıyor. Bolca oranda çıkarsa balık tutarları düşebilir.” diye konuştu.

Balıkçı Cemil Türkmen de vatandaşın balıktan beklentisinin ilk günden her tarafın dolup taşması bulunduğunu dile getirdi.

Tezgahlarda bolca olan balık çeşidinin, dün gecenin mahsulü istavrit bulunduğunu belirten Türkmen, “Yurttaş palamut bekliyordu fakat deniz suyunun sıcaklığından o tek tük oldu. Yeterince piyasaya çıkmadı. Onun için havaların soğumasını biraz daha bekleyeceğiz.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.