DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045397-2,49%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belediye ekipleri yangın teyakkuzunda

Belediye ekipleri yangın teyakkuzunda

ABONE OL
Temmuz 15, 2023 16:45
Belediye ekipleri yangın teyakkuzunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bodrum ve çevresi için sıcak hava, düşük nem ve rüzgar sebebiyle yangın riski uyarıları yapılırken Bodrum ve çevresinde çıkan farklı yangınlarda Bodrum Belediyesi ekipleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir İtfaiye ekiplerine destek oldu. Ayrıca yangın riski olan bölgelerde Bodrum Belediyesi ekipleri devriye ve nöbet görevi gerçekleştiriyor.

Zabıta, Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri müdürlüklerinde görevli ekipler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yangın riski uyarısının ardından Muğla Valiliği tarafından yapılan yangın riski uyarısından sonra ilçe genelindeki riskli bölgelerde denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta ekipleri yaptıkları devriye görevlerinde sahil kenarları ve ağaçlık alanlarda bulunan vatandaşları, hiçbir şekilde ateş yakılmaması konusunda uyarırken Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı su tankerleri ve arazözler de yangın riski olan bölgelerde nöbet ve devriye görevi gerçekleştiriyor.

Belediye ekipleri, denetimlerini özellikle ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerinin bulunduğu koylarda gerçekleştirirken yangın riski olan bölgelerde denetim, devriye ve nöbet görevini yaz boyunca devam ettirecek.

 

Havalimanı Kavşağından Başlayan Yangın

Milas-Bodrum Havalimanı Kavşağı kenarında otluk alanda cuma günü 14.40 sıralarında başlayan yangın, zeytinliğe ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangın esnasında Bodrum Belediyesi’ne bağlı farklı müdürlüklerde bulunan su tankeri, iş makinesi ve arazözler bölgeye gönderilmek üzere hazır tutuldu.                            

Yangına havadan ve karadan çok sayıda orman, itfaiye ekipleri ve çeşitli arama kurtarma derneklerinde görevli gönüllüler ile Milas Belediyesi ekiplerince müdahale edildi. Yangın bölgesine sevk edilen Bodrum Belediyesi ekipleri, yangın söndürme çalışmalarında ekiplere destek oldu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.