DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2061767-1,25%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çvrecilere biber gazı

Çvrecilere biber gazı

ABONE OL
Ağustos 17, 2022 14:11
Çvrecilere biber gazı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın Hamburg kentinde polisin gösteri yapan çevrecilere karşı biber gazı ile müdahale etti.

Hamburg polisinden meydana getirilen açıklamada, kentte bir yürüyüş gerçekleştiren göstericilerin ondan sonra toplu taşıma araçlarıyla başka bölgelerde gösteriler yapmak için dağıldığı açıklandı.

Açıklamada, birkaç göstericinin Köhlbrand Köprüsü’nü, ortalama 150 kişinin de Hamburg Limanı’na trenlerle yükün taşındığı rayları ve Kattwyk Köprüsü’nü kapattığı belirtilerek, bazı göstericilerin kendilerini raylara ve sokaklara yapışkanla yapıştırdığı bilgisi paylaşıldı.

Kattwyk Köprüsü’nü kapatan göstericilerin polise karşı biber gazı kullandığı ve 15 polisin yaralandığı aktarılan açıklamada, polisin bunun üstüne gösteriye son verdiği ifade edildi.

“TOMA’larla müdahale”

Açıklamada, polisin, olay yerinden ayrılmamaları sebebiyle göstericilere biber gazı kullandığı ve TOMA’larla müdahale etmiş olduğu bilgisi verildi. Gösteriyi düzenleyen “Ende Gelaende” adlı çevreci grubun Twitter’dan yapmış olduğu paylaşımda, Hamburg Limanı’nın “yeni kolonyalist bir ekonominin merkezi” olduğu, bunun için demir yolu erişimini engelledikleri ifade edildi.

Çevrecilerin polise karşı biber gazı kullandığı iddialarının reddedildiği paylaşımda, Hamburg polisinin yalanlar yaymış olduğu açıklandı. Paylaşımda, polisin biber gazı kullandığına ilişkin bir video görüntüsüne yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.