DOLAR 32,4890 -0.06%
EURO 34,8162 -0.53%
ALTIN 2.439,820,16
BITCOIN 2075343-1,24%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Macaristan’da ‘Türk Kurultayı’ rüzgarı

Macaristan’da ‘Türk Kurultayı’ rüzgarı

ABONE OL
Ağustos 17, 2022 14:11
Macaristan’da ‘Türk Kurultayı’ rüzgarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macaristan’da Türk Kurultayı rüzgarı esti. İki yılda bir düzenlenen geleneksel Hun Türk Kurultayı’nın açılışını AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım gerçekleştirdi. 

Otağlar kuruldu, yaylar gerildi. Türk kültürünün tüm renkleri Avrupa’ya taşındı. Atlı göçebe kültürünün yaşatılması için Macaristan’da ‘Hun Türk Kurultayı’ düzenlendi. Kurultaya Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Rusya federasyonu dahilindeki bölgelerde yaşayan Türkler katıldı.

Macaristan’da ‘Türk Kurultayı’ rüzgarı

“Türk soylarının birbirlerine tanışmasına kaynaşmasına bu kurultay vesile oluyor” Kurultay’ın açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım yapmış oldu.

Binali Yıldırım, “Yüzlerce senelik geleneği canlandırmanın, yaşatmanın, coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Değişik coğrafyalarda yaşayan Türk soylarının birbirlerine tanışmasına kaynaşmasına bu kurultay vesile oluyor.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.