• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
Akdeniz Web Haber
Advertisement
  • Anasayfa
  • Türkiye Gündemi
  • Yerel Haber
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Teknoloji
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Türkiye Gündemi
  • Yerel Haber
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Teknoloji
No Result
View All Result
Akdeniz Web Haber
No Result
View All Result
Anasayfa Türkiye Gündemi

Özuslu: İzmir Alevilerin gönüllerince yaşadığı yuva olmaya devam edecektir

by
Eylül 16, 2022
in Türkiye Gündemi
A A
0
0
VIEWS

3. Uluslararası İzmir Alevilik – Bektaşilik Günleri başladı
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Alevi Dernekleri işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası İzmir Alevilik – Bektaşilik Günleri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir her zaman Alevilerin gönüllerince yaşadığı bir yuva olmaya devam edecektir” dedi.

3. Uluslararası İzmir Alevilik – Bektaşilik Günleri başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Alevi Dernekleri işbirliğiyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan 3. Uluslararası İzmir Alevilik – Bektaşilik Günleri 18 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. Programın açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Uluslararası İzmir Alevilik – Bektaşilik Günleri Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ersal, Alevi derneklerinin başkanları ile temsilcileri katıldı. Baba Mansur Ocağı Dedesi Derviş Tur açılışta gülbenk okudu.

Özuslu: “Gönlümüzden geçenle dilimizden dökülen aynıdır”
Hiçbir inancın, düşüncenin ve aidiyetin başkalarının şefkatine ihtiyaç duymadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İhtiyacımız olan insan haklarına ve tüm özgürlüklere saygıyı içselleştirebilmektir. Bizler hem aynıyız hem de farklıyız. Toplumun her bir ferdi kendine özgü. Hepimiz bir bütünün, kimsenin lütfuna gerek duymadan, en doğal parçalarıyız. Hiçbir güç odağı, kişilerin insan olmaktan kaynaklanan haklarına, kendi tekelinde gibi muamele edemez. Alevilik bir cümlede tarif edilecek bir olgu değil. Ayrıca, hiçbir inanç o inanca mensup olmayanlarca açıklanmaya tanımlanmaya muhtaç da değil. Güzel günleri inşa etmenin, birlikte yaşamaktan tat almanın tek çaresi bu hakiki eşitlik olgusunun içselleştirilmesinden geçmektedir. Birbirimizin açıklarını kollayan , üstten bakan, diğerinin ahlak çerçevelerini belirlemeye çalışan yaklaşımlar bizi birlikte huzurla yaşamaktan alıkoyacaktır. İzmir her zaman Alevilerin gönüllerince yaşadığı bir yuva olmaya devam edecektir. Ne mutlu bize ki İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak can cana yaşadığımız Alevi hemşehrilerimizle böylesi anlamlı günlerde bir araya gelmeye bir vesile olabiliyoruz. İzmir’den dünyaya alevi ritüellerinin yansımasına bir ayna vazifesi görebiliyoruz. Gönlümüzden geçenle dilimizden dökülen aynıdır. Çok ses, çok renk, çok nefes, Aşkla Yaşanacak bir İzmir için olmazsa olmazımızdır” dedi.

Ersal:  yaşadığı şehirlerin başında gelir”
Uluslararası İzmir Alevilik – Bektaşilik Günleri Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ersal, “Bizlere bu onuru veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve belediyemize ne kadar teşekkür etsek azdır. İzmir’de Aleviler hoşgörü, inanç ve barışla yaşayabileceklerine inanmışlardır. Yurt dışından birçok Alevinin geri dönüş noktası İzmir olmuştur. İzmir’in genel nüfus bağlamında Alevi oranını düşündüğümüzde Alevilerin en yoğun yaşadığı şehirlerin başında gelir” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Önceki Haber

Yenişehir Belediyesi personelinden örnek davranış

Sonraki Haber

Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan Balıklarkayası Battı-Çıktı ve kavşak projesinin resmi temel atma töreni gerçekleşti

Sonraki Haber

Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan Balıklarkayası Battı-Çıktı ve kavşak projesinin resmi temel atma töreni gerçekleşti

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

POPÜLER HABERLER

  • Kâmil Koç hizmet ağını genişletmeye devam ediyor

    0 Paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Akkuyu NGS’nin 1’inci Ünı̇tesı̇ne Pasif Kor Su Basma Sı̇stemı̇ Kuruldu

    0 Paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • DeFacto, Globalleşme Atağında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla (EBRD) Güçlerini Birleştirdi

    0 Paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Sistem Global Danışmanlık’ta üst düzey atama

    0 Paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Danfoss DEVI ile kar ve buzlanmaya bağlı iş kazaları tarihe karışacak

    0 Paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Akdeniz Web Haber | News Tanıtım Yazısı by Tanıtım Yazısı.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Türkiye Gündemi
  • Yerel Haber
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Teknoloji

© 2022 Akdeniz Web Haber | News Tanıtım Yazısı by Tanıtım Yazısı.